Тако то раде Нијемци: Одобрено двије милијарде еура за чишћи зрак, имају 'Хитни буджет', уграђују филтере...

Влада је осигурала и додатних 432 милиона еура, који би требали бити утрошени на уградњу филтера у возила јавних служби у градовима те за набавку електроаутобуса

Fena / 04. децембар 2018

Влада Њемачке данас је одобрила готово двије милијарде еура помоћи њемачким градовима у оквиру борбе за чишћи зрак, саопћено је након састанка у Берлину између представника Владе, градских власти и аутомобилске индустрије, преноси Анадолија. 

"Буджет 'Хитног програма за чисти зрак' са садашњих милијарду еура требао би бити повећан на 1,5 милијарди", рекла је њемачка канцеларка Ангела Меркел новинарима након састанка. 

Влада је осигурала и додатних 432 милиона еура, који би требали бити утрошени на уградњу филтера у возила јавних служби у градовима те за набавку електроаутобуса, преноси Ал Јазеера Балканс. 

На састанку у уреду канцеларке у понедјељак главна тема био је пројект "Хитни програм за чисти зрак", којим Влада подржава градове и опћине којима пријети увођење забране употребе дизелаша због превисоких вриједности душикових оксида у зраку.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.