ВИДЕО Снимљено обијање хуманитарног контејнера у Бањалуци

Постављени контејнери за одлагање одјеће и обуће на територији града Бањалука показали су се као веома корисни, међутим оно што ствара проблем јесу учестала обијања ових контејнера и крађа одјеће.

BUKA portal / 14. мај 2019

 


Једна од крађа снимљена је јуче. Видео је постављен на друштвене мреже, а код читатеља се јавила дилема да ли је у питању обијање контејнера или нешто друго.

 


Контактирали смо Мирослава Субашића, предсједника Хуманитарног удружења „Мозаик пријатељства“, који нам је потврдио да је ријеч о обијању контејнера, као и да је случај пријављен полицији.
Додао је и да су обијања хуманитарних контејнера  била честа почетком прошле године, а након интервенције полиције и привођења починиоца, па све до почетка маја контејнери нису обијани.


Већ дужи период имамо проблем са обијањем контејнера, људи нам шаљу и фотографије и видео записе, као што је био случај и јуче. У контејнер убаце ситније дијете које након што избаци робу из контејнера без проблема може и изаћи из њега.  Случај је пријављен пполицији и надам се да ће успјети ухватити починиоце. Ми већ припремама измјене у контејнерима, на њима ће стајати и упозорења да ко уђе у контејнер улази на властиту одговорност. Наиме неће више моћи изаћи, а биће алармирана и полиција“, истакао је за наш портал Субашић.


Апеловао је на грађане ако примијете да неко обија контејнер дајаве мозаику пријатељства  ли полицији.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.